Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

Landschap

Het hellinggebied is relatief open met akkerbouw en graslanden en op de hoogste delen het bos van landgoed Nederrijk. Dwars erdoorheen loopt een ecologische verbindingszone. Het agrarisch cultuurlandschap ten oosten van Groesbeek-dorp is wat kleinschaliger van aard, met veel landschapselementen zoals houtwallen, poelen, struweel en kleine natuurperceeltjes.

De Steenbroekse hei is een voorbeeld van een waardevol klein landschapselement

Veel landschapselementen worden beheerd door de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek.
Meer info:

Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek

Wandelgidsje Dwars op het Pieterpad

< Terug

U loopt over onverharde paden door het prachtige heuvellandschap van Groesbeek

Over de Zevenheuvelen

Een afwisselende rondwandeling vanaf het dorpshart van Groesbeek naar het open heuvellandschap aan beide zijden van de Zevenheuvelenweg. De heuvels zijn ontstaan in de een na laatste ijstijd toen een honderden meters dikke ijskap vanuit Scandinavie hier zijn meest zuidelijke punt bereikte. Het landschap bestaat nu grotendeels uit akkers, graslanden en bos. U volgt een stukje Pieterpad, komt langs de Galgenhei en de Canadese Erebegraafplaats. Mooie uitzichten.
Lengte: 10 km.

Startpunt: Dorpsplein (bij gemeentehuis), Groesbeek.

Bron: het gidsje 'Dwars op het Pieterpad', uit de serie Wandelen in Groesbeek (uitverkocht). Download hieronder de routebeschrijving en routekaart.

Downloaden:

Routekaart

Routebeschrijving
Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

GPS-track (zip)

Link naar Viewranger: route en app