Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

Nederrijkswald

De bewogen geschiedenis van het Nederrijkswald staat beschreven in het boek 'Een notabel domein' van prof. Klaas Bouwer. ISBN 978-90-5345-229-5. Uitgeverij Matrijs.

Ketelwald

Samen met het Reichswald, het bos aan de Duitse kant van de grens, vormde het Nederrijkswald ooit het Ketelwald, een aaneengesloten bosgebied op de stuwwal tussen Nijmegen en Kleef. Boseigenaren aan beide zijden van de grens werken tegenwoordig onder de naam Ketelwald samen aan versterking van de natuurwaarden in het gebied. Meer info:

Logo van het Ketelwald: grensoverschrijdend samenwerken

www.ketelwald.nl

Wandelgidsje Woudlopen

< Terug

Het Kraaiendal is een van de mooiste plekken van het Groesbeeks bos

Nederrijkswoud

Het Nederrijkswoud of Nederrijkswald is de oude naam van het bos tussen Groesbeek en Nijmegen. Onder deze naam hebben we een aangename boswandeling uitgezet, door de afwisselende en heuvelachtige bossen van Groesbeek, met af en toe open heidevelden zoals natuurmonument Mulderskop. U loopt ook door het Kraaiendal, een van de mooiste stukjes van het Groesbeeks bos waar prachtige oude beuken en oude dennenbomen groeien.

Lengte: 16 km, verkorte route 9 km

Startpunt: Dorpsplein, Groesbeek

Bron: het gidsje 'Woudlopen', uit de serie Wandelen in Groesbeek. Te koop bij de VVV Groesbeek.

Let op, routewijziging: vanwege de plaatsing van een wildraster langs de Nijmeegsebaan is de route vanaf punt 7 tot voorbij punt 8 gewijzigd. De route loopt nu via het terrein van Dekkerswald. In de wandelgidsjes zal een inlegvel met de routewijziging worden gedaan. U kunt ook hier de routewijziging downloaden en uitprinten (pdf-bestand). Zoals u kunt zien, ligt punt 8 niet meer op de route.

Ter attentie: De routebeschrijving (de laatste aanwijzing vóór punt 6) laat u in het Kraaiendal de rodepaaltjesroute volgen; deze bestaat echter niet meer. Uw route wijzigt niet: volg vanaf het parkeerterreintje het pad rechtsaf door het dal. Kijk op de kaart of gebruik gps of de app voor ondersteuning.

Verder: In de vorige druk (uitgave 2008) is punt 4 een brandtoren, maar deze is eind 2010 afgebroken. De plaats waar deze gestaan heeft, is nog wel goed herkenbaar.

Downloaden:

Routekaart

Routebeschrijving
Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

GPS-track (zip)

Link naar Viewranger: route en app