Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

Herstel van boselementen

In 2010/2011 zijn tal van oude cultuurhistorische elementen in het Groesbeeks bos hersteld en beter zichtbaar gemaakt. Zo is het Grotje van de Hooge Hoenderberg weer in oorspronkelijke staat teruggebracht en het Krombeukenlaantje opgeknapt.

Erfgoedroute Groesbeek een cultuurhistorische wandeling

< Terug

Bij de presentatie van de Erfgoedgids Groesbeek een cultuurhistorische wandeling maakten de bezoekers een wandeling in het bos, onder andere door het opgeknapte Krombeukenlaantje

Erfgoedroutes in en rond Groesbeek

In de reeks Cultuurhistorische routes in Nederland of Erfgoedroutes zijn inmiddels vier gidsen uitgebracht die handelen over de omgeving van Groesbeek:
- Groesbeek
- Berg en Dal
- Sint-Jansberg
- Het Klever Reichswald.
De cultuurhistorische route Groesbeek bijvoorbeeld is een aanrader voor wie meer wil weten over de geschiedenis van het Groesbeeks bos. De route voert langs diverse overblijfselen uit de landgoederentijd van Wolfsberg en Hooge Hoenderberg zoals de Krombeukenlaan - een voormalige berceau, en andere parkachtige elementen, het grotje, naamstenen, een brandboom. Ook enkele nog oudere elementen zoals aarden wallen.

Lengte: varieert per route, van 6 tot 20 km, verkorte varianten mogelijk

Bron: kijk op www.matrijs.com voor een compleet overzicht van de beschikbare gidsen (voor € 9,95 verkrijgbaar bij de boekhandel).