Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

"Baon, paedje of klaef"

Wandelpadenkaart GroesbeekDe Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek Groesbeek heeft het initiatief genomen om de namen van de onverharde paden in het buitengebied vast te leggen en daarmee de geschiedenis van het gebied levend te houden.

Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek

< Terug

Ontdek wat er schuilgaat achter de namen van de onverharde paden in het buitengebied van Groesbeek

Zwerven met de Wandelpadenkaart Groesbeek

Heb je wel eens gehoord van de Bovve Hel, Steumpeldelaon, Kniendevrang of Precessiepaadje? Van oudsher is het Groesbeekse buitengebied rijk aan onverharde paden. Voor wie zelf graag een route uitstippelt, is er de Wandelpadenkaart Groesbeek (geheel herzien en bijgewerkt d.d. juli 2019) waarop de toegankelijke, onverharde paden in het buitengebied zijn aangegeven. Veel paden hebben een naam, soms een historische, vaker een plaatselijke, niet-officiële benaming. Op de kaart staan de namen van paden weergegeven, met op de achterzijde van de kaart een toelichting op de herkomst van de naam. De paden zijn ter plekke voorzien van een bescheiden, passend naambordje. Al wandelend verken je zo de geschiedenis van het Groesbeekse landschap.

Lengte en startpunt: variabel

Bron: de Wandelpadenkaart Groesbeek. Uitgave: Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek. Voor € 3,50 verkrijgbaar bij VVV's Groesbeek en Nijmegen, Bruna Groesbeek en enkele campings.